Детайли за продукта

29,00 лв
В наличност
продукт No: EMCHVCL200

Vitamina CL е добавка за латекс за безкамерни гуми, която увеличава ефективноста до цели 8мм диаметър на дупка. Добавката също така в случай на отвор втвърдява латекса по-бързо и не позволява загуба на налягане.

Caffélatex е надежден, добре работещ уплътнител. Велосипедисти от световен ранк  го използват и го препоръчват. Той може да се инжектира през клапана, не съдържа амоняк и се разпенва при движение (осигурявайки оптимално покритие на вътрешната повърхност на гумите). За тези, които биха искали още по-висока защита в състезателни условия. Вместо производителя да  добави по-концентриран продукт, който да помага при предотвратяването на по-големи отвори при състезателни условия, но в същото време вреди на вентила -  е решил да разработи конкретен самостоятелен продукт, за да повиши способността за поправяне на пробива на Caffélatex.


Vitamina CL (или V-CL) е полимерен прах с много прецизни размери и плътност на частиците, които лесно се смесват с Caffélatex директно вътре в безкамерната гума.

Как работи

Добавена директно вътре в безкамерната гума към Caffélatex, 10% от V-CL (например 5 ml V-CL за 50 ml Caffélatex) увеличава максималния размер на отвора от 5 mm на 8 mm (и дори повече), с по-кратко време на засъхване и по-ниски загуби на налягане.

Обстойното тестване на терен с професионални екипи доказа, че V-CL е лесен за работа и е много ефективен. Препоръчваме V-CL за състезателни условия. Трябва да се има предвид по-честата поддръжка на безкамерни клапани, когато използвате Caffélatex във връзка с V-CL.

Как се използва

По-големите частици на Vitamina-CL няма да преминат лесно през безкамерния Presta вентил, така че най-добрата практика е следната:

    Изкарайте единия борд на безкамерната гума и сложете Vitamina CL в латекса ( спазвайте препоръчителната дозировка и за двете).

За да сте сигурни, колко мл. трябва да сложите, може да изтеглите проложението на Effeto Mariposa от App Store или Google Play.


   Добавете 10% от V-CL директно вътре в гумата. ПРИМЕР: ако препоръчителното количество латекс за конкретната гума е 100 ml, тогава трябва да се добавят 2 лъжици (10 ml) V-CL. V-CL се доставя с 5-милилитрова лъжица

ЗАБЕЛЕЖКА: важно е да налеете V-CL върху латекса, да „намокрите“ праха и да му помогнете да се разпредели равномерно;


    МОНТИРАЙТЕ - НАПОМПЕТЕ - КАРАЙТЕ!Размери

Витамин CL се предлага в опаковка от  200 ml, с 5 ml лъжица. Един буркан с V-CL е достатъчен за 2000 ml Caffélatex.